La tecnologia verda estarà a tot arreu en 2022

En 2022, l’energia neta va acumular un impuls sense precedents. Múltiples fabricants d’automòbils van llançar famílies senceres de vehicles elèctrics, inclòs el més demandat fins al moment, el model 3 de Tesla és el mes venut. La companyia també va començar a realitzar comandes anticipades per al seu sostre solar, un tipus de panell fotovoltaic casolà que farà que les instal·lacions de panells solars siguin menys lletges.

La tecnologia verda estarà a tot arreu. Amb l’augment dels problemes amb el canvi climàtic, els governs nacionals i locals estan pressionant per a obtenir més energia renovable i la fi dels automòbils amb combustibles fòssils. Els funcionaris electes i el públic volen menys vehicles a gasolina i plantes de carbó, i més vehicles elèctrics, panells solars i turbines eòliques. En última instància, beneficiarà la teva salut, la teva cartera i el teu entorn i, per a començar, dependrà menys de les grans corporacions energètiques i petrolieres.

Amb les expectatives dels consumidors, les empreses i els governs augmentant, 2022 té molt a oferir. Hi ha terminis clau, especialment per part de Tesla. Això és el que ha d’esperar del costat del consumidor per als vehicles elèctrics, energia neta per a la llar, suport d’emmagatzematge de bateria i més.

5 tendències tecnològiques ecològiques a tenir en compte en 2022

Construcció baixa en carboni

Els edificis intel·ligents i sostenibles estan apareixent pertot arreu, i per una bona raó. Els edificis i la construcció tradicionals representen el 38% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a tot el món. Els edificis amb baixes emissions de carboni estan dissenyats per a emetre poc o gens de carboni al llarg de la seva vida útil. Requereixen un mínim de calefacció i refrigeració, produeixen molt pocs residus i contaminació, i estan fets de materials ecològics com el bambú i el cànem.

Solen produir la seva pròpia energia, sovint a través de panells solars en les teulades. Amb la demanda de construcció més alta que mai, els edificis amb baixes emissions de carboni són crucials per a un futur verd.

Captura i emmagatzematge de carboni

Les compensacions de carboni són un pas necessari per a revertir l’escalfament global, però per si soles no poden mantenir l’augment de la temperatura global per sota de 1,5 °C. Per a això, haurem d’eliminar físicament el carboni existent en l’atmosfera. La tecnologia de captura i emmagatzematge de carboni extreu el carboni de l’atmosfera i l’utilitza per a fabricar combustible sintètic. En l’actualitat, és cara i relativament a petita escala, però un estudi de la Universitat de Stanford prediu que els costos d’aquesta tecnologia podrien fins i tot reduir-se per un múltiple de sis, fent-la molt més escalable.

Tendències tecnològiques ecològiques a tenir en compte. La tecnologia verda estarà a tot arreu

Emmagatzematge d’energia renovable ⚡

En la transició a les energies renovables, un dels principals problemes és trobar la manera de disposar d’energia neta de manera constant, fins i tot quan el sol ha estat ocult pels núvols durant dies o el vent no ha fet girar les turbines durant setmanes. Per a això, haurem de ser capaços d’emmagatzemar grans quantitats d’energia durant llargs períodes de temps, a baix cost. Empreses innovadores de tot el món, com Aquion Energy, Malta (Google X) i Highview Power, estan desenvolupant solucions úniques d’emmagatzematge a llarg termini per a l’energia generada per fonts d’energia renovables. Els combustibles fòssils estan fora, les energies renovables estan dins, i la demanda de tecnologia d’emmagatzematge els seguirà.

Hidrogen

Ja coneixes els vehicles elèctrics amb bateria, però hi ha un altre tipus de vehicle elèctric, i es coneix com a vehicle elèctric de pila de combustible. Aquests cotxes no funcionen amb bateries, sinó amb hidrogen. Això els fa molt més eficients que els vehicles de combustió, i a més no produeixen emissions nocives. Alguns prediuen que en 2050 l’hidrogen acabarà alimentant més de 400 milions de cotxes, fins a 20 milions d’autobusos i més del 20% dels vaixells de passatgers. El combustible d’hidrogen continua sent car, però en moltes parts del món ja s’estan comprant vehicles impulsats per hidrogen, i podrien arribar a ser crucials per a reduir les emissions del transport procedents dels combustibles fòssils.

Upcycling (gestió circular de residus)

El upcycling convertir els residus en nous materials o productes utilitzables, mai ha estat tan populars. Empreses i organitzacions innovadores de tot el món estan trobant maneres de reciclar els residus existents per a convertir-los en qualsevol cosa, des de combustible i fertilitzant fins a roba i bicicletes. El reciclatge forma part de l’economia circular, un model en el qual els «residus» no existeixen, sinó que simplement es converteixen en matèria primera per a una cosa nova.

Feu un comentari