Objectiu d’energies renovables del 35% per 2030

Els eurodiputats del medi ambient proposen un objectiu d’energies renovables del 35% per 2030

El comitè de medi ambient del Parlament Europeu va proposar el dilluns un objectiu d’energia renovable més alt per 2030 per a la UE del 35%.

D’acord amb l’entorn Els membres del Parlament Europeu (MEP) han de complir almenys el 35% del consum d’energia de la UE per 2030 amb fonts renovables com la solar i l’eòlica. També van proposar objectius nacionals obligatoris per aconseguir aquest objectiu.

Les propostes són part d’una reforma en curs de la directiva d’energia renovable de la UE, que estableix un objectiu d’energia renovable del 20% per 2020. La Comissió Europea (CE) va proposar un objectiu d’almenys 27% per 2030 com un objectiu a nivell de la UE.

La comissió de medi ambient va aprovar el seu projecte de dictamen sobre energies renovables per 32 vots contra 29 i 4 abstencions.

Els eurodiputats també van proposar l’eliminació total dels biocombustibles basats ​​en cultius per 2030, amb un final anterior, a partir de 2021, per als elaborats amb oli de palmell.

La CE havia proposat reduir el topall dels biocombustibles basats ​​en cultius del 7% al 3,8% per 2030. L’associació europea d’etanol renovable (ePURE) va dir que el comitè havia pres una mala proposta de la Comissió i la va empitjorar. L’organització va dir que els eurodiputats estan prohibint els biocombustibles europeus basats ​​en cultius uns anys després de promoure’ls.

“El Comitè ITRE [Indústria, Recerca i Energia] del Parlament Europeu i el Plenari han d’ara adonar-se que els canvis constants en la política de la UE sobre biocombustibles basats ​​en cultius descoratjaran la inversió en biocombustibles avançats, derrotant així un dels objectius de la proposta de la Comissió”. va dir Emmanuel Desplechin, Secretari General de ePURE.

El següent pas és un vot del comitè de la indústria, que serà el 28 de novembre. El comitè de la indústria té la competència principal en aquest arxiu, a excepció dels articles sobre biocombustibles i criteris de sostenibilitat, que són competència del comitè de medi ambient.

Feu un comentari