Funcionen els panells solars en dies ennuvolats o de nit?

Funcionen els panells solars en dies ennuvolats o de nit? ▷ Els panells solars han pres el món durant l’última dècada, i la seva popularitat no sembla estar disminuint a curt termini.

Encara que aquests sistemes no són nous, moltes persones encara no han descobert com funciona exactament aquesta tecnologia.

  • Com produeixen electricitat els panells solars?
  • Funcionen els panells solars amb temps ennuvolat?
  • Què passa quan enfosqueix?
  • Els panells solars funcionen de nit?

Responem a aquestes i altres preguntes a continuació. Fem un cop d’ull.!

Què són els panells solars?

Comencem pel principi. Els panells solars es componen de diverses unitats més petites conegudes com a cèl·lules solars.Els dispositius funcionen recollint la llum proporcionada per l’estrella del nostre veïnat, el sol.

Després converteixen la llum en corrent continu (DC). És possible que escolti l’energia que produeixen, denominada energia fotovoltaica (PV); això es tradueix en `electricitat lleugera'”.

Un sol panell només generarà electricitat suficient per a 1 o 2 electrodomèstics més petits. Per a crear un sistema solar que pugui alimentar una casa o un edifici, es necessita un sistema amb molts panells solars connectats entre si.

Com funcionen els panells solars?

Aquí hi ha una explicació més tècnica i detallada de com funcionen aquests dispositius: A mesura que els panells solars converteixen la llum en energia (CC), l’energia s’envia a través de l’inversor del sistema.

A partir d’aquí, es converteix en energia de corrent altern (CA). Et sona això de la classe de ciències? Si no, t’ho recordaremos.la CA és l’energia amb la qual funcionen la majoria de les llars.

Això és el que obtens quan la companyia de serveis públics subministra electricitat a la seva casa perquè vegis la televisió, cuini el sopar i simplement encenguis les llums.Qualsevol energia produïda pel teu sistema que no utilitzi s’envia a l’emmagatzematge de la bateria o a la xarxa elèctrica; parlarem d’això més endavant.

Els sistemes solars funcionen millor quan la major part de la llum arriba a les cèl·lules. Això produeix la major part de l’electricitat.

Això ens porta a preguntar-nos: què passa en un dia ennuvolat?

Funcionen els panells solars amb temps ennuvolat?

Sí, els panells solars funcionen en dies ennuvolats, però no tan eficaçment com ho farien en un dia assolellat. Esperi que produeixin entre el 10 i el 25% de la seva potència normal, depenent del gruix de la capa de núvols.

Però hi ha un gir interessant: encara que funcionen millor en dies assolellats que en dies ennuvolats, els panells solars no funcionen millor en climes particularment calurosos.de fet, la producció de panells solars comença a disminuir si la temperatura supera els 25 graus Celsius.

A causa d’això, els panells solars funcionen millor en certes àrees que en otras.en resum: en dies ennuvolats els panells solars funcionen, però amb menys eficàcia. Però el rendiment dels panells solars també disminueix quan fa massa calor.Dit això, els panells solars poden funcionar i valer la pena en una àmplia gamma de climes diferents.

Els panells solars funcionen de nit?

La resposta és no, no ho fan. Com esmentem anteriorment, els panells solars necessiten llum – preferiblement llum solar per a crear energia. Encara que poden generar una mica d’energia a partir d’altres fonts de llum, com l’enllumenat públic i fins i tot la lluna, la producció és molt baixa.

A causa d’això, els panells solars entren en manera de repòs a la nit, és a dir, es tornen inactius i deixen de produir electricitat.

Llavors, com és que les cases amb panells solars tenen electricitat a la nit?

Com es va esmentar anteriorment, els panells solars no produeixen electricitat durant la nit. Però tendeixen a produir energia extra durant el dia quan el sol està fora.Amb la finalitat d’equilibrar les coses i mantenir l’electricitat funcionant després que enfosqueixi, els clients d’energia solar utilitzen bancs de bateries solars per a emmagatzemar energia.

Acumulador de bateria solar

El concepte darrere de l’emmagatzematge d’energia solar és simple. La majoria dels sistemes solars estan intencionalment dissenyats per a produir més energia de la que la seva llar necessita durant el día.la energia excedent generada durant el dia s’emmagatzema en una solució de bateria solar com el Tesla Powerwall 2.

A la nit, quan els seus panells solars estan en manera de repòs, pot utilitzar l’energia emmagatzemada en el sistema de bateries per a alimentar la teva llar.Algunes cases amb la seva configuració són fins i tot capaces de funcionar sense xarxa, és a dir, completament independents de l’empresa de serveis públics.

Recapitulació: quan funcionen els panells solares

En resum, el teu sistema de panells solars funcionarà en dies ennuvolats i realment funciona millor quan no fa massa calor.

La eficiència dels teus panells sota diferents condicions climàtiques dependrà de la marca del seu panell solar; per tant, asseguri’s de revisar la nostra web per a obtenir més informació sobre les marques i/o parli amb una companyia solar per a veure quants panells solars necessita.

Esperem que això hagi respost a la seva pregunta! Si tens més o s’està preguntant si els panells solars valen la pena la inversió, asseguri’s de visitar el nostre lloc web.I si desitges saber si els panells solars valen la pena per a la seva casa, contacta amb nosaltres.

Rebràs un estimat que et mostrarà quant costaran els panells solars per a la teva casa i quant pots estalviar cada mes.

Feu un comentari