Els panells solars augmenten el valor de l’habitatge

Els sistemes solars fotovoltaics per a habitatges són cada vegada més comuns perquè no només generen electricitat que genera ingressos per als propietaris, sinó que també disminueixen el consum de combustibles fòssils, la qual cosa és bo per al medi ambient.

Una altra raó de la seva popularitat és la disminució dels costos de compra i instal·lació de panells solars, així com l’augment de la capacitat dels panells solars. Des de 2005, els costos han disminuït entre un 5% i un 7% a l’any. Si bé l’energia solar té molts beneficis, el seu efecte sobre el valor de la propietat segueix en l’aire.

Val la pena invertir en solar?

Una pregunta que ha estat difícil per als propietaris d’habitatges que consideren un sistema fotovoltaic és: quant afegeix un sistema solar al valor d’un habitatge? Els sistemes fotovoltaics clarament agreguen valor a una casa, però fins fa poc, molts taxadors han tingut dificultats per a establir preus a les cases amb sistemes fotovoltaics.

Hi ha estudis publicats que proporciona algunes respostes concretes i consells útils per als propietaris d’habitatges sobre com maximitzar la seva inversió en un sistema fotovoltaic quan arriba el moment de vendre’l. Els taxadors que van dur a terme l’estudi als EUA, van analitzar les vendes d’habitatges amb sistemes fotovoltaics en sis mercats de 2010 a 2013 per a determinar si els habitatges fotovoltaics es venen a un ritme diferent al dels habitatges no fotovoltaics comparables.

Van calcular el temps entre la data del contracte i la data de cotització MLSmés recent. L’estudi va trobar que les cases amb sistemes fotovoltaics es venen a un preu molt alto. La prima com a percentatge del preu de venda de l’habitatge variava molt segons la grandària dels sistemes fotovoltaics i la gamma de preus de les viviendas.la majoria de les cases fotovoltaiques de l’estudi van trigar més a vendre’s que les que no ho eren, però els resultats van variar segons el mercado.

La mitjana de totes les vendes va ser de 48 dies per als habitatges fotovoltaics (mitjana de 21 dies) i 40 per als habitatges no fotovoltaics (mitjana de 12 dies).En total, 18 de les 43 habitatges fotovoltaics estudiats es van vendre més ràpidament que els seus corresponents habitatges no fotovoltaiques. Altres dades clau:Tret que la informació sobre un sistema fotovoltaic s’inclogui en la descripció, les cases no guanyen cap valor.

Al voltant del 3% de les cases seleccionades per a l’estudi van ser eliminades perquè els seus llistats no informaven els venedors de l’existència de sistemes fotovoltaics. Les primes per als sistemes fotovoltaics van ser més altes en els mercats en els quals l’energia fotovoltaica és més comuna i està més establerta que en els mercats en els quals és més nova i menys común.

En Sant Diego (USA), el mercat fotovoltaic més madur estudiat, la prima mitjana va ser de 17.127 dólares. En cap part les primes fotovoltaiques van pagar el cost dòlar per dòlar de la compra i instal·lació dels sistemes, no obstant això, les primes van ser més altes que la mitjana estimada dels ingressos obtinguts de l’electricitat que van generar.

Les dades sobre els sistemes fotovoltaics i els seus costos són difícils d’obtenir per als taxadors.Els serveis de llistats múltiples manquen de camps amb detalls de sistemes fotovoltaics suficients per a permetre als taxadors realitzar una cerca adequada de propietats comparables.

Els agents de vendes i instal·ladors fotovoltaics necessiten comprendre millor com poden ajudar els agents immobiliaris i als taxadors a obtenir dades precises del sistema fotovoltaico.lo que es pot apreciar, és que les cases d’alt standingguanyen molt si són ecològiques i tenen instal·lació de panells solars es venen millor. Feliç cerca de casa.

Feu un comentari