Canvi climàtic

Augment global de la temperatura

La temperatura mitjana de la superfície del planeta ha augmentat al voltant de 2.0 graus Fahrenheit (1.1 graus Celsius) des de finals del segle XIX, un canvi impulsat en gran part per l’augment del diòxid de carboni i altres emissions produïdes per l’home a l’atmosfera.

La major part de l’escalfament va ocórrer en els últims 35 anys, amb 16 dels 17 anys més càlids registrats des de 2001. No solament va ser el 2016 l’any més càlid registrat, sinó vuit dels 12 mesos que componen l’any, des de gener fins a Setembre, amb l’excepció de juny, va anar el registre més càlid d’aquests mesos.

Escalfant els oceans

Els oceans han absorbit gran part d’aquest augment de calor, amb els 700 metres superiors (al voltant de 2.300 peus) d’oceà mostrant un escalfament de 0.302 graus Fahrenheit des de 1969.

Retir glacial

Les glaceres s’estan retirant en gairebé totes parts del món; fins i tot en els Alps, Himàlaia, Andes, Rockies, Alaska i Àfrica.

Disminució de la coberta de neu.

Les observacions per satèl·lit revelen que la quantitat de neu coberta de primavera en l’hemisferi nord ha disminuït en les últimes cinc dècades i que la neu s’està fonent abans

A continuació us deixo aquest vídeo sobre el canvi climàtic espero que us agradi 🙂

Feu un comentari